Nieuws Limburg Jong en vrouwelijk geweld: Bo Tijskens

Jong en vrouwelijk geweld: Bo Tijskens

Jong en vrouwelijk geweld: Bo Tijskens

Voor het tweede jaar op rij werd ook de Award Livia Jong Geweld uitgereikt: een ondernemersprijs voor een vrouwelijke Limburgse ondernemer die maximaal 3 jaar geleden haar eigen zaak opstartte en die 35 jaar of jonger is. Voor deze award wist Bo Tijskens van Gftd. Jewelry de jury te overtuigen. Zij startte anderhalf jaar geleden haar bedrijf met specialisatie in op maat gemaakte juwelen met een persoonlijk verhaal.

Hoewel de visagiste en voormalige Miss Limburg (2007) nog maar anderhalf jaar bezig is als juwelenontwerpster, kon ze een straf dossier aan de jury voorleggen. Juryvoorzitter Hilde Peerlings: “Bo werkte een sterk en origineel concept uit om juwelen betaalbaar te personaliseren. Daarbij trekt ze bewust de kaart van online verkoop en weet ze klanten telkens weer te verrassen door extra beleving te creëren. Ondertussen heeft ze een mooie omzet en een rendabele zaak. Ze heeft zich het ondernemen snel eigen gemaakt, getuigt van lef én ze is een sprankelend, inspirerend rolmodel. Bo is iemand die de juiste stappen zet als startende ondernemer, zeer nuchter en rekening houdend met de cijfers, zodat ze beredeneerd stappen vooruit kan zetten en nieuwe markten kan aanboren.”

De winnares getuigt: “Het was een pittig, maar ook fantastisch anderhalf jaar. Ik heb Gftd. Jewelry kunnen lanceren en ben terwijl ook mama geworden van mijn derde kindje, mijn zoontje Cas. Dat was meteen een extra uitdaging. Ik denk dat het heel belangrijk is dat er zoiets bestaat als de Livia Award. Ondernemen in het algemeen is belangrijk en moet gestimuleerd worden. Maar als vrouw brengt ondernemen toch nog andere uitdagingen met zich mee, en dan is het fijn om in de bloemetjes gezet te worden. Het winnen van deze award betekent heel veel voor mij. Enerzijds is het een waardering voor wat ik nu doe. Anderzijds hoop ik om andere jonge vrouwen en mama’s te kunnen inspireren om ook voor hun eigen ondernemersdroom te gaan.”

Als winnares van de Award Livia Jong Geweld ontvangt Bo Tijskens een kunstwerk dat de Genkse modeontwerpster Marylène Madou speciaal voor dit concours ontwierp. Verder schenkt Unizo Limburg haar een begeleidingstraject dat volledig op maat van Bo wordt uitgewerkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.