Jong geweld: Loes Kesters pakt de prijs mee

Nog een prijs voor een vrouwelijke ondernemer uit Limburg: de trofee voor Jong Geweld gaat naar Bree, waar Loes Kesters haar zaak Optiek Oculi op een eigenzinnige manier runt.

In het zog van de Unizo Livia Award voor een gevestigde waarde in Limburg, wordt er ook een prijs uitgereikt aan een dame die nog maar pas is gestart, maar toch al wordt getipt als 'the next big thing' in de ondernemerswereld. Die erkenning, genaamd Unizo Jong Geweld, gaat naar de 26-jarige Loes Kesters, die in Bree Optiek Oculi uitbaat.

Op het eerste zicht biedt Oculi net als iedere optiek, een reeks met 'gewone' brillen aan. "Toch doen we iets speciaals: we werken uitsluitend met brildesigners en merken die zelf de brillen maken”, vertelt Loes daarover. “Bovendien zet ik sterk in op mijn branding en marketing. Tevreden klanten zijn mijn drijfveer en ik zal er dan ook altijd alles aan doen zodat iedereen hier buiten gaat met een grote glimlach en een prachtige bril op zijn of haar neus.”

Dat Loes een competitiebeest is, viel de jury meteen op. “Ze wekte onze nieuwsgierigheid na enkele seconden al met haar aanmeldingsfilmpje”, vertelt juryvoorzitter Hilde Peerlings. “Een getalenteerde én gepassioneerde ondernemer, die haar ecologische merk Optiek Oculi elke dag onvermoeibaar in de markt zet. Met een banaba in Management en Ondernemen op zak, laat ze zien dat ze lef heeft: ze werkte haar businessplan tijdens volle coronaperiode uit. Tegen alle verwachtingen in, sloot ze haar eerste boekjaar zelfs af met winst. Loes is een mature 26-jarige die wéét wat ze doet en wat ze wil. Een logische keuze voor de erkenning Unizo Jong Geweld.”

"Deze onderscheiding betekent veel voor mij", getuigt de winnares. "Ik doe dit helemaal alleen en werk heel hard om te staan waar ik vandaag sta. Het is echt een bekroning voor de afgelopen twee jaar. Ik kan eigenlijk nog steeds niet zo goed geloven dat ze mij uit al die inzendingen hebben gekozen. Ik hoop dat ik op deze manier een voorbeeld kan zijn voor anderen die nog twijfelen om te springen. Ikzelf ben gestart met een klein hartje, maar Optiek Oculi is nu mijn leven.”

Loes Kesters krijgt een kunstwerk dat de Genkse modeontwerpster Marylène Madou speciaal voor deze wedstrijd ontwierp. Bovendien biedt Unizo Limburg haar een begeleidingstraject op maat aan.