Nieuws Limburg Jong Hasselts bedrijf haalt 4 miljoen op

Jong Hasselts bedrijf haalt 4 miljoen op

Jong Hasselts bedrijf haalt 4 miljoen op

Groene stroom die geproduceerd wordt door windmolens of zonnepanelen, moet zodanig geconverteerd worden dat deze met maximaal vermogen in de huiskamers kan gebruikt worden. Hiervoor is speciale elektronica nodig, die onder meer wordt ontwikkeld door het jonge Hasseltse bedrijf EpiGaN, een spin-off van Imec in Leuven. De technologie van EpiGaN is zo veelbelovend dat er zopas 4 miljoen euro werd opgehaald bij investeerders, waaronder LRM, Capricorn Cleantech Fund en Robert Bosch Venture Capital. Hiermee zal de in 2010 opgerichte onderneming zelf kunnen starten met de productie van deze elektronica.

“EpiGaN heeft aangetoond dat met zijn vernieuwend materiaal, componenten kunnen gemaakt worden die superieure eigenschappen hebben wanneer ze gebruikt worden onder hoge spanningen, hoge stromen of hoge frekwenties,“ zegt Dr Marianne Germain, stichter en CEO van EpiGaN. “Wij zijn trots dat de investeerders beslist hebben om ons initiatief te steunen omdat het ons toelaat om deze materialen in productie te brengen voor onze industriële partners.”

“Na een grondige locatiestudie heeft EpiGaN voor Limburg gekozen om zijn business hier uit te bouwen,” zegt Stijn Bijnens, CEO van LRM. “Wij zijn blij dat ons gecombineerd aanbod van risicokapitaal en specifieke infrastructuur (Het bedrijf trekt naar de Research Campus Hasselt, die door LRM wordt beheerd) een sleutelrol hebben gespeeld in het beslissingsproces. EpiGaN zal bijdragen tot de ontwikkeling van hightech oplossingen binnen het domein van hernieuwbare energie, een sector waarin Limburg een belangrijke rol wil vervullen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.