Nieuws Limburg Jong Hasselts bedrijf lanceert solliciteren via webcam

Jong Hasselts bedrijf lanceert solliciteren via webcam

Jong Hasselts bedrijf lanceert solliciteren via webcam

Het jonge Hasseltse bedrijf BuboBox heeft een nieuwe toepassing gemaakt waarmee sollicitanten van thuis uit een videoboodschap kunnen maken om zich aan hun potentiële werkgever te presenteren. Het uitzendkantoor Tobasco, ook al in Hasselt, ziet wel brood in de toepassing en gaat ermee aan de slag. “We werkten reeds eerder met video, maar ons originele proces was veel te tijdrovend,” zegt Koen Janssens van Tobasco. “We lieten sollicitanten speciaal naar ons hoofdkantoor in Hasselt afzakken, waar we met een videocamera de opnames maakten, de bestanden moesten overdragen en converteren naar een webformaat. Met de nieuwe tool van BuboBox wordt dit proces volledig geautomatiseerd via de webcam. Een sollicitant kan zo van thuis uit een nieuwe job vinden. Discreet, snel en gemakkelijk.”

Koen Stevens van Bubobox, onlangs nog genomineerd voor de PHL-Laptop Awards, heeft van deze online videoboodschappen een beloftevol businessmodel gemaakt: “Waar de meerwaarde van testimonials via teksten reeds lang bewezen is, is de meerwaarde van videogetuigenissen nog maar recent doorgedrongen,” zegt hij. “Het is een uiting van transparante en eerlijke communicatie, waarbij ook lichaamstaal een belangrijke rol speelt. Zeker in sectoren zoals de HR zijn dit kernbegrippen om tot een goede aanwerving te kunnen komen. Onze tool, die volledig in-the-cloud draait, ontlast de klant van alle technische zaken en bespaart zowel het bedrijf als de sollicitant veel tijd.”

Naast de HR-sector ziet BuboBox nog toepassingen in de vastgoedsector, online webshops en in de dienstensector. Via deze link kan je rechts bovenaan een filmpje vinden over de producten van het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.