Jong horecakoppel neemt Ter Poorte over van Moke

Terwijl bekende en minder bekende horecazaken door de crisis en andere factoren de keukenschort aan de haak hangen, zijn er gelukkig ook nog jonge, ambitieuze ondernemers die het risico durven nemen om hun droom na te jagen…

Jonge koppel overname zaak Ter Poorte Laurens Snykers en zijn vriendin Lien Buntinx gaan Zoethout restaurant openen 413387Zoethout is de naam van het nieuwe restaurant dat het jonge koppel Laurens Snykers (24) en Lien Buntinx (28) op 21 september zullen openen. De nieuwe culinaire hotspot komt er in Wellen, waar tv-kok Moke vroeger zijn restaurant en feestzaal Ter Poorte runde. “Het is altijd onze droom geweest om een eigen zaak te starten,” vertelt Lien. “Het moment was gekomen waarop we allebei aanvoelden dat de tijd rijp was.” Laurens deed als kok ervaring op bij onder meer Luc Bellings (Aan Tafel), de betreurde Csaba Ignacz (De Kwizien) en Giovanni Oosters (Vous lé Vous, Foodbuilding, Smaaksalon). Het was bij die laatste dat hij Lien leerde kennen. “Ik stond bij Giovanni in voor de organisatie van de cateringactiviteiten,” zegt Lien. “De coördinatie van het personeel, materiaal, bestellingen, offertes,… een beetje manusje-van-alles. Die ervaring komt nu natuurlijk heel goed van pas voor de start van het nieuwe Zoethout.”
Jonge koppel overname zaak Ter Poorte Laurens Snykers en zijn vriendin Lien Buntinx gaan Zoethout restaurant openen 413387
Eigen kweek

Terwijl Lien na de verbouwingswerken de zaal van het restaurant en de organisatorische aspecten van de feestzaal voor haar rekening zal nemen, zal Laurens het commando achter het fornuis voeren. “Ik wil gaan voor een no-nonsensekeuken, op basis van eerlijke, pure smaken,” aldus de chef. “We gaan werken met groenten en kruiden van eigen kweek. We ambiëren een hoog niveau, met een correcte prijs-kwaliteitverhouding.”

Of het starten van een nieuwe zaak in deze tijden hen niet afschrikt? “Het zal niet makkelijk zijn, maar als we ons hoofd erbij houden en echt leven voor ons vak zoals we dat altijd gedaan hebben, zal het vast en zeker lukken,” besluiten de jonge ondernemers.