Nieuws Limburg Jonge creatievelingen uit Genk maken films in 5D

Jonge creatievelingen uit Genk maken films in 5D

Jonge creatievelingen uit Genk maken films in 5D

Vergeet films in 3D, of zelfs 4D… In Genk maakt men tegenwoordig al projecten in 5D! Niceberg Studios, één van de createch-bedrijven van de Genkse incubator C-mine crib, kan voor zijn nieuwste project rekenen op de financiële steun van het IWT (225.000 euro). Samen met UHasselt en het Expertisecentrum Digitale Media, worden attractiefilms voor de volgende generatie van 5D-theaters ontwikkeld. Dit met een grote nadruk op totaalbeleving.

Niceberg StudiosNicolas Verhelst (mede-zaakvoerder Niceberg Studios): “Het slagen van dit project zorgt niet enkel voor een competitief voordeel voor Niceberg Studios, maar kan ook voor een stroomversnelling zorgen in de evolutie van de beeldcultuur. De huidige integratie van visualisatie technologie in media en professionele toepassingen zal in de nabije toekomst aangevuld worden met een hele waaier aan nieuwe immersieve platforms en daar hopen wij snel de juiste content voor te creëren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.