Nieuws Limburg Jonge Genkenaar maakt nieuwe spelconsole

Jonge Genkenaar maakt nieuwe spelconsole

Jonge Genkenaar maakt nieuwe spelconsole

De 15-jarige Talha Kaya uit Genk heeft een nieuwe spelconsole uitgewerkt om online gratis ongecodeerde computerspelletjes te spelen.
Volgens Talha zijn er miljoenen mensen die spelletjes ontwikkelen, maar is daar niemand van op de hoogte. “Door al die spelletjes samen te brengen en ze te laten besturen met een console boor je een nieuwe markt aan,” zegt Talha.

kaya“We onderhandelen al met enkele computerbedrijven om die console en ook het virtuele platform te lanceren,” aldus de piepjonge ondernemer, die in het deeltijds onderwijs een opleiding heftruckchauffeur volgt. “Ik heb voor die richting gekozen omdat ik dan meer tijd heb om aan mijn project te werken. Ik zit elke dag zo’n twaalf uur achter mijn computer om mijn spelconsole verder te ontwikkelen, maar ook om zelf spelletjes te ontwerpen.”

Volgens Talha leggen grote bedrijven een smak geld op tafel voor de ontwikkeling van een nieuw spel. “Al die spelletjes komen dan op de markt met hun unieke codering,” zegt hij. “Ze zijn duur in aankoop en een spelconsole van Playstation, Xbox en noem maar op, is ook niet goedkoop. Nochtans zijn er wereldwijd zeer veel leuke spellen. Ik werk nu aan een platform om al die spelletjes samen te brengen en aan te bieden aan de gebruikers. Met de console die ik ontworpen heb, kan je al die spelletjes spelen. Voor de ontwikkelaars van games is dat interessant, omdat zo veel gebruikers hun spellen kunnen spelen. En voor de gamer is dat interessant omdat hij gratis spelletjes kan spelen. Je hebt daar alleen een console voor nodig en een internetaansluiting. Hoeveel de console gaat kosten, weet ik nog niet. Dat moet nog blijken uit de gesprekken die we aan het voeren zijn. Hij moet alleszins betaalbaar zijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.