Jonge Portugese Nederlander start hier als ontwikkelaar

Na de verzekeringen, kredieten, tweedehandswagens en velgenherstellingen, start serieel ondernemer Silvio Moscato over enkele maanden ook met projectontwikkeling. Samen met zijn Nederlandse compagnon Rafael Henriques Ferreira zal in de Vennestraat een appartementsblok worden gebouwd als kick-off van het nieuwe bedrijf.

Silvio Moscato ging 10 jaar geleden van start ging met Brokerage Consilium, een gekend verzekerings- en kredietmakelaarskantoor in Genk. Daarnaast is hij onlangs begonnen met een uitgebreid aanbod van diensten in de automotive-sector. (lees artikel hier). Daar houdt de ambitie niet mee op, want nog dit jaar start hij samen met de Nederlandse ondernemer Rafael Henriques Ferreira een nieuw avontuur: de bouw van hun eerste appartementencomplex, en dat in de Vennestraat in Genk.

De 32-jarige Nederlander met Portugese roots is laaiend enthousiast over de toekomstkansen van de nieuwe tak: “Hard werken en niet opgeven, dat is mijn motto. Ik geloof er heilig in dat als iemand 'nee' zegt, je met de verkeerde persoon aan het praten bent. Om mijn eerste woning te kunnen kopen ben ik eerst 11 keer afgewezen... Daar heb ik geleerd: als je echt iets wilt, dan ga je ervoor.”

De stap naar België houdt ook de bouw in van 7 industriehallen aan de haven Genk. Die moeten over enkele maanden klaar zijn. "Al deze activiteiten helpen me bij het realiseren van mijn dromen", aldus nog Rafael Henriques Ferreira. "Dat loopt vrij aardig. Mijn ouders heb ik al met vervroegd pensioen naar Portugal kunnen sturen. Zij hebben hard genoeg gewerkt en mogen nu genieten van hun leven. Voor mijn zus hetzelfde. Dat ik dat als jonge ondernemer al voor mekaar heb gekregen, doet veel deugd en zet me aan om het ondernemerschap ten volle te benutten."