Nieuws Limburg Jonge ruiter (en vader) kopen Sentower Park

Jonge ruiter (en vader) kopen Sentower Park

Jonge ruiter (en vader) kopen Sentower Park

De jonge ruiter Laurens Meynaerts (24) uit Rillaar gaat het hippisch centrum Sentower Park in Opglabbeek overnemen. Hij wordt daarin gesteund door zijn vader, de ondernemer Herman Meynaerts, en een aantal privé-investeerders. Een bedrag is niet bekendgemaakt.

Over de punten en komma’s is maandagavond een principe-akkoord gesloten tussen de gerechtsmandatarissen, de familie Meynaerts en Erik Schildermans, de huidige eigenaar van Sentower Park. “Ik kan enkel zeggen dat ik erg tevreden ben dat het voortbestaan van Sentower Park verzekerd is,” aldus Schildermans. De deal zou tegen eind april moeten afgerond zijn.

meynaertsLaurens Meynaerts, die de dagelijkse leiding van Sentower Park in handen zal nemen, opende vorig jaar nog Stal Artémis in Laakdal. Meynaerts rijdt ook zelf jumpings op internationaal niveau.
Zijn vader Herman Meynaerts is een ondernemer uit Rillaar, met belangen in onder meer Ecochem International (brandvertragende producten) en Cordier (staal- en industriebouw) in Olen, en het vastgoedbedrijf Artebo.

“We gaan niet bij de pakken blijven zitten”, zegt Laurens Meynaerts in een reactie. “We zijn van plan om het aantal en de kwaliteit van de wedstrijden nog op te trekken, en om het complex verder uit te bouwen voor andere evenementen. Er is daarvoor een flink investeringsbudget voorzien. Ook voor het personeel is de toekomst verzekerd, en gezien onze plannen zal dat nog uitbreiding nemen.”

Daarmee is tevens het gerucht ontkracht dat niemand minder dan Marc Coucke de kandidaat was die Sentower Park zou overnemen.

DC/JH.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.