Nieuws Limburg Jos Baeten verkoopt Chinezen wijn in vaten

Jos Baeten verkoopt Chinezen wijn in vaten

Jos Baeten verkoopt Chinezen wijn in vaten

Bekende Maaseikenaar Jos Baeten, zaakvoerder van Baeten Vinopolis, is zopas terug uit China. Hij zette er een bedrijf op om vaten wijn uit Europa ginds te gaan verdelen naar restaurants en andere horecazaken. “Wij sturen wergwerpvaten met Franse en Spaanse wijn naar ons bedrijfje in China,” vertelt Jos Baeten. “Die vaten worden in de restaurants aangesloten op een tapinstallatie, zodat er altijd lekkere wijn op de juiste temperatuur kan geserveerd worden. In Wenzhou hebben we zopas de eerste installaties in gebruik genomen. Het is de bedoeling om dit jaar naar 50 tapinstallaties te groeien en vervolgens ook door te breken in grote steden als Shanghai.”

Een riskante onderneming? “Goh… Toen ik 25 jaar geleden op de Mondial du Vin in Brussel mijn debuut maakte met wijn in vaten, heeft daar iedereen hard mee gelachen. Nu is het systeem overal goed ingeburgerd. Ook in China denken we die voortrekersrol te kunnen spelen. We hebben zelfs de ambitie om de Chinezen witte wijn te leren drinken. Dat doen ze daar nauwelijks, omdat ze de wijn te lang willen bewaren, en de witte dan snel slecht wordt. Met ons gekoeld tapsysteem is dat probleem van de baan en kan ook in de betere visrestaurants nu frisse witte wijn uit Europa op tafel komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.