Nieuws Limburg J&P investeert verder in trein en wegtransport

J&P investeert verder in trein en wegtransport

J&P investeert verder in trein en wegtransport

Het Houthalense transportbedrijf J&P Logistics gaat nog eens 650.000 euro vrijmaken om goederen van en naar Spanje te transporteren via een combinatie van trein- en wegtransport. “Het gaat om 4 trekkers (van DAF, aangekocht bij TTL Houthalen), 4 onderstellen en 25 afzettrailers,” legt zaakvoerder Julian Planas uit. “Het extra materiaal is nodig om het grote succes op te vangen van ons concept waarbij containers in Spanje op de trein worden gezet en door ons in Noord-Frankrijk worden opgehaald. In 2 weken tijd hebben we met deze formule een groei gekend van 10 extra trailers per dag. Volgende week werven we minstens 9 chauffeurs extra aan omdat de vraag zo sterk is gestegen.”

Met dit concept wil J&P het aantal gereden kilometers over de weg zoveel mogelijk beperken. “Dit zowel op grondgebied van Spanje, Frankrijk en de eindbestemming in bijvoorbeeld Duitsland of Skandinavië,” legt Planas uit. “Ik denk dat de manier waarop wij aan beide kanten van het spoortraject te werk gaan, toch een bewijs is dat rendabel en gestructureerd werken uiteindelijk toch zijn vruchten afwerpt! Samenwerking en afstemming zijn de sleutelwoorden. Niet voor niets staat de P in onze naam voor Partners. In onze sector hebben we zoveel mensen nodig, dat ieder stuk van de puzzel moet passen als de bedrijven succesvol willen zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.