Nieuws Limburg Julianus Shopping Center verkocht

Julianus Shopping Center verkocht

Julianus Shopping Center verkocht

Vastgoedvennootschap Vastned Retail heeft het Julianus Shopping Center in het centrum van Tongeren verkocht aan de groep Teychené Invest België, een sectorgenoot van Franse origine. Vastned vindt Julianus niet passen in de strategie om zich te focussen op ‘premium high street shops’ in de binnenstad. In dezelfde transactie van 35,6 miljoen euro, werden ook een aantal baanwinkels en secundaire panden (in totaal 14) verkocht, onder meer in Genk en in Bree. De totale oppervlakte van de verkochte winkels bedraagt 33.000 m² en is goed voor jaarlijkse huurinkomsten van 3,2 miljoen euro (bruto).

julianus tongerenHet is duidelijk dat Vastned met deze transactie heel wat leegstaande panden van de hand heeft gedaan, aangezien het hiermee de bezettingsgraad van de hele portefeuille optrekt van 92 naar 98 procent. Met Julianus, waar tot enkele maanden geleden meer dan 2/3 leeg stond, is Vastned van een zorgenkind verlost.

De overnemers, het familiebedrijf Teychené, richt zich eerder op vastgoed in de periferie. Midden 2014 kocht het bedrijf nog de hoofdzetel van Carrefour in Evere op voor zo’n 50 miljoen euro. Het is nu aan hen om o.a. het Tongerse winkelcentrum nieuw leven in te blazen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.