Nieuws Limburg Jureca.be wordt grootste juridisch platform van Vlaanderen

Jureca.be wordt grootste juridisch platform van Vlaanderen

Jureca.be wordt grootste juridisch platform van Vlaanderen

GENT – Jureca.be kent met de overname van Juridischforum.be een flinke groei. Dat laatste platform ontvangt jaarlijks 2,5 miljoen rechtzoekenden. Jureca.be wordt zo het grootste juridisch platform van Vlaanderen.

De stap naar een advocaat is voor velen te groot. Onderzoek toont aan dat vandaag meer dan 50 procent van de rechtzoekenden online op zoek gaat naar antwoorden op hun juridisch probleem, eerder dan een specialist te raadplegen. Door één centraal platform aan te bieden, vereenvoudigt Jureca.be het proces aanzienlijk.

“Sinds 2005 zoekt onze community naar oplossingen voor juridische problemen van iedereen die bij ons aanklopt. Om de continuïteit van deze eerstelijnsbijstand te garanderen binnen een snelveranderende omgeving is er nood aan een sterke locomotief”, aldus Bart Demyttenaere, oprichter van Juridischforum.be. “Die rol zien we weggelegd voor Jureca. Niet alleen omwille van hun technische knowhow, maar ook omdat onze eindbestemming dezelfde is: laagdrempelige en transparante rechtsbijstand voor iedereen.”

Veranderende consument

Jureca.be, ondersteund door accelerator Start it @KBC en The Birdhouse, heeft een systeem van trapsgewijze juridische hulp ontwikkeld. Rechtzoekenden kunnen altijd eerst gratis advies krijgen en vervolgens aan een vaste prijs een transparant overzicht van relevante juridische oplossingen vergelijken.

“Jureca.be geeft advocaten de kans om hun dienstverlening versneld te digitaliseren en aan te bieden volgens de eisen van de moderne consument. Die consument is al veranderd. Nu moet de juridische dienstverlening mee”, vertelt oprichter van Jureca.be Edgar Warmoes. “Wij brengen alvast een oplossing op een ondernemende manier.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.