Nieuws Limburg Juul Vanleysen legt boeken neer van architectenbureau

Juul Vanleysen legt boeken neer van architectenbureau

Juul Vanleysen legt boeken neer van architectenbureau

Architect-zaakvoerder Juul Vanleysen heeft maandag de boeken neergelegd van zowel Holistic Architecture als MaterialSource. “Wij hebben het niet gered, ondanks de hoopvolle overdracht van de dagdagelijkse leiding aan twee toegewijde medewerkers, en de niet aflatende inspanningen van alle betrokkenen,” laat Vanleysen weten.

“De voorbije weken en dagen waren zeer zwaar voor mij. Zoals u weet, stonden passie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid steeds centraal in alle projecten die wij uitvoerden. Dit was mijn leven… Deze beslissing valt mij dan ook bijzonder hard. Hoe is het zover gekomen? De laatste twee jaar hebben wij het vaak ‘net niet’ gehaald bij vele werken, en vooral bij wedstrijden. Opdrachten gingen ondanks onze grote inzet niet door. Hierdoor is het niet langer mogelijk om de huidige equipe levensvatbaar te houden.”

En Vanleysen gaat verder: “Voor mij als eigenaar en zaakvoerder leidt een eenzaam pad tot de beslissing om de boeken neer te leggen. In de afgelopen periode gingen vele emoties door mij heen: angst, teleurstelling, boosheid, verdriet, het niet willen opgeven … Maar ook diep geluk en dankbaarheid dat ik in de voorbije 25 jaar met zovelen zulke prachtige projecten heb mogen realiseren. Tegelijkertijd ben ik ook dankbaar. Ik ben 49, gezond en heb een heldere geest, drie prachtige dochters, een mooie familie, vrienden waarop ik kan rekenen, fijne klanten, prachtige herinneringen, ervaringen en referenties en zoveel méér. In het bijzonder gaat mijn respect uit naar mijn vader: ik heb mogen verder bouwen aan zijn levenswerk.”

juulvanleysenHij heeft ook woorden van dank: “Ik hoop dat al mijn medewerkers een goede nieuwe werkplek zullen vinden en dat de lopende zaken overgedragen kunnen worden met het respect en de kwaliteit die Holistic Architecture eigen waren. Voor mijzelf breekt nu een rustperiode aan, waarin ik hoop de gebeurtenissen van de afgelopen tijd een plaats te kunnen geven. Ik dank u voor het vertrouwen dat u ons in de afgelopen 25 jaar geschonken hebt en ik hoop dat wij met onze talrijke projecten hebben kunnen bijdragen aan een duurzame en bewuste samenleving.”

Vanleysen besluit met zijn motto: “Indien architectuur niet bijdraagt tot het geluk van mensen tot wat dient het dan? Ik hoop dat onze architectuur onze klanten en vele anderen gelukkig blijft maken. Mij alvast wel!”

Het is nog maar de vraag of Holistic daadwerkelijk failliet kan verklaard worden, aangezien het gaat om een burgerlijke vennootschap en niet om een handelsvennootschap. Meer duidelijkheid volgt allicht donderdag al op de wekelijkse zittingsdag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.