Nieuws Limburg Kachelbedrijf Berben legt de boeken neer

Kachelbedrijf Berben legt de boeken neer

Kachelbedrijf Berben legt de boeken neer

De gekende Genkse handelaar en plaatser van kachels en inzethaarden Berben nv stevent af op het faillissement. Zaakvoerder Jos Jehaes heeft maandag de boeken neergelegd bij de rechtbank van koophandel in Tongeren.

Wat de aanleiding is voor de bedrijfsleiding om de zaak stop te zetten, is niet meteen duidelijk. Bij het bedrijf wordt de telefoon niet meer beantwoord. De rechtbank van koophandel in Tongeren zal de komende dagen wellicht het faillissement uitspreken. Uit de jaarrekeningen blijkt wel dat het bedrijf in 2010 ruim 32.000 euro verlies boekte, en in 2009 nog 43.000 euro in het rood ging.

Merkwaardig is overigens dat de familie Jehaes het afgelopen jaar liefst vier keer het slachtoffer werd van vermoedelijke brandstichting. Goed een maand geleden pas werd een vrachtwagen van het bedrijf aan de Hasseltweg in Genk in brand gestoken. Vorig jaar werden achtereenvolgens het huis van zus Linda Jehaes, een kachel in het bedrijf Berben nv en de wagen van zoon Michaël Jehaes in brand gestoken.

Klanten van het bedrijf Berben nv, die wel een voorschot hebben betaald, maar bij wie nog geen kachel of haard is geplaatst, moeten wachten op de beslissing van de handelsrechtbank van Tongeren. Hoeveel gedupeerde klanten er precies zijn, is nog niet bekend. Mogelijk donderdag, uiterlijk maandag wordt het dossier behandeld. De rechtbank stelt dan eventueel een of meerdere curatoren aan om het faillissement af te wikkelen. Klanten, leveranciers en eventueel andere schuldeisers kunnen dan op de griffie van de rechtbank hun eis indienen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.