Nieuws Limburg Kandidaat-koper voor paardencomplex Sentower

Kandidaat-koper voor paardencomplex Sentower

Kandidaat-koper voor paardencomplex Sentower

Er is één kandidaat-koper voor het hippische centrum Sentower Park in Opglabeek. Dat is vernomen bij de griffie van de Tongerse handelsrechtbank. Een formeel bod ligt nog niet op tafel.

Wie de kandidaat-koper is, kon door de handelrechtbank niet meegedeeld worden. “Maar er zijn voldoende elementen om te stellen dat een serieus bod tot de mogelijkheden behoort,” aldus de rechtbank. “De kandidaat-overnemer krijgt nog de tijd tot 9 februari. Dan zullen we de stand van zaken opnieuw evalueren.” De rechtbank kan op dat moment desgevallend beslissen om de bescherming tegen de schuldeisers (onder WCO) te verlengen. Die termijn loopt nog tot 20 februari.

sentower parkSentower Park is, zoals bekend, een initiatief van de Limburgse ondernemer Erik Schildermans. Hij kocht midden 2012 het bijna 10 hectare grote recreatiedomein ’t Laer van de gemeente Opglabbeek voor 1,5 miljoen euro. Een jaar later verrees daar Sentower Park, het grootste hippische centrum van de Benelux. De investering bedroeg 15 miljoen euro in totaal.
Maar Schildersmans kocht in 2013 zijn vorige bedrijf ES Tooling terug, en verkoos om daar zijn persoonlijke energie in te steken. Met een verkoop van Sentower Park tot gevolg. De totale schuldenberg van het centrum bedraagt 12,7 miljoen euro, waarvan 6 miljoen aan Belfius en 4 miljoen aan Erik Schildermans zelf. Ondertussen lopen alle activiteiten van Sentower Park voort.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.