Nieuws Limburg Kandidaat-overnemer voor Elka in Bilzen

Kandidaat-overnemer voor Elka in Bilzen

Kandidaat-overnemer voor Elka in Bilzen

Het foto-ontwikkelingslabo Elka Color uit Bilzen, heeft zoals verwacht woensdagmorgen bij de rechtbank van Koophandel in Tongeren de boeken neergelegd. Zaakvoerder Freddy Ritzen zag geen andere uitweg meer. Zijn vennoot Marc Decoutere had enkele wekene geleden al het bedrijf verlaten.

elkacolorElka gold in heel België als één van de meest vooraanstaande bedrijven in de branche, en stelde op zijn hoogtepunt 220 mensen tewerk. Vandaag zijn er nog 31 mensen actief. Het bedrijf blijft voorlopig open. Er zal nu een curator worden aangesteld, die aan tafel moet gaan met kandidaat-overnemers.

Die zijn er volgens de bedrijfsleiding wel degelijk. Eén van hen is het Nederlandse Pieters Photo Group uit Echt. Elka werkt nu al samen met dit bedrijf voor het drukken van fotoboeken op glanzend papier. Pieters zou dus een snelle doorstart van de Bilzense onderneming willen maken, maar heeft (uiteraard) niet veel zin om de schulden mee over te nemen, en wacht daarom het faillissement af.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.