Nieuws Limburg Kandidaat-overnemers geven Echo nog niet op

Kandidaat-overnemers geven Echo nog niet op

Kandidaat-overnemers geven Echo nog niet op

De Rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft het verzoek ingewilligd van de welfselproducent Echo Groep in Houthalen-Helchteren om over te gaan naar de derde fase in het kader van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen (WCO). Ondanks de geruchten blijven de kandidaat-overnemers bereid om de activiteiten van de noodlijdende onderneming verder te zetten.

In april vorig jaar heeft de Echo Groep, waar meer dan 500 mensen werkten, een verzoek tot bescherming tegen schuldeisers ingediend voor een aantal Belgische vestigingen. In oktober 2012 werd deze WCO-periode verlengd tot 24 april 2013. Dinsdagmorgen is de rechter akkoord gegaan om op vraag van de Raad van Bestuur van de Echo Groep, over te gaan naar WCO fase 3 voor de (belangsrijkste) vestiging, Echo NV. Dit heeft tot gevolg dat het bedrijf zal begeleid worden door twee gerechtsmandatarissen, die zullen assisteren bij het verkoopproces van Echo NV. Zij nemen het voorlopige bewind van het bedrijf over.

EchoDe geruchten alsof deze stap in de procedure een alles-nietsscenario zou betekenen voor de kandidaat-overnemers van het bedrijf, wordt door hen ontkend. “Ook in de fase 3 van de WCO blijven wij volledig gaan voor de volledige verderzetting van de activiteiten bij Echo,” zegt Gert Van Cauwenbergh (van Fingo, zie foto), die samen met Patrick Bijnens (van Eurodal) een intentieverklaring heeft getekend om het bedrijf over te nemen. In de onderhandelingsfase zijn beiden echter op diverse moeilijkheden gestoten, wat het afronden van de deal vooralsnog onmogelijk heeft gemaakt. “Maar dit blijft een positief verhaal, dat we niet loslaten,” aldus Van Cauwenbergh.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.