Nieuws Limburg Kantoren ontsmetten: 2 tot 4 weken virusvrij

Kantoren ontsmetten: 2 tot 4 weken virusvrij

Kantoren ontsmetten: 2 tot 4 weken virusvrij

Telesecretariaat Offitel uit Genk heeft drastische maatregelen genomen om het beperkte percentage van werknemers dat nog vanuit het eigen kantoor werkt, te beschermen. Een gespecialiseerde firma heeft elk hoekje grondig ontsmet. “Hierdoor wordt onze werkomgeving 2 tot 4 weken volledig virus-proof”, aldus zaakvoerder Christine Vastenavondt.

Offitel heeft sinds de lockdown-maatregelen van 13 maart al voor 85% van de werknemers een werkpost bij hun thuis opgezet. “Ze presteren daar alle shiften met dezelfde kwaliteitsnormen als op kantoor”, aldus Christine Vastenavondt. “We hadden die technische mogelijkheid al geruime tijd, maar hebben deze nu door de omstandigheden in een sneltempo in de praktijk uitgevoerd. Dit is niet alleen noodzakelijk voor de continuïteit in ons bedrijf, het geeft onze mensen een zekerheid van werk en een veilig gevoel.”

Een aantal werknemers van Offitel kiezen er echter voor om toch hun prestaties vanop kantoor te blijven uitoefenen. “Ook voor hen hebben we de nodige faciliteiten voorzien, met respect voor de wettelijke normeringen rond social distance”, zegt de zaakvoerder. “Speciaal voor hen hebben we nog een extra maatregel genomen door de kantoren volledig te laten desinfecteren. Een externe firma heeft een vernevelsysteem gebruikt (zie filmpje onderaan), waarbij levende, gunstige bacteriën, gecombineerd met natuurlijke organische zuren, geinjecteerd worden in de bedrijfsruimte. Dit maakt ons 2 tot 4 weken virusproof. Het is dus niet alleen efficiënt tijdens deze coronacrisis, maar ook nadien.”

Offitel is nu van plan om dit inderdaad op regelmatige tijdstippen te laten uitvoeren. “Dit werkt preventief tegen het ziekteverzuim”, besluit Christine Vastenavondt.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Lanaken
Lanaken

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe… Lees meer

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.