Nieuws Limburg Kapitaalinjectie voor campus rond zorgeconomie

Kapitaalinjectie voor campus rond zorgeconomie

Kapitaalinjectie voor campus rond zorgeconomie

POM Limburg en de provincie Limburg tekenen samen met LRM en UHasselt in op een kapitaalsverhoging van 1,5 miljoen euro voor BioVille, de bio-incubator voor de Health & Care-sector. De bedoeling is om rond de incubator een heuse Health Campus Limburg uit te bouwen, waar bedrijven in de digitale zorgeconomie zich ten volle kunnen ontwikkelen.

De zorgsector is een cruciale schakel in de Limburgse economie. Van alle jobs in Limburg situeert bijna 1 op de 6 (45.000) zich in de zorg. Op vlak van innovatie en digitalisering zijn er nog tal van opportuniteiten om deze groeiende sector te versterken. “De expertise willen we samenbrengen in de Health Campus Limburg”, zegt professor Piet Stinissen, die voorzitter is van een platform om alle actoren te verenigen.

POM Limburg is aanjager van het initiatief. “Om de sector Health & Care verder toekomstgericht te innoveren, moet er een sterke wisselwerking komen tussen onderzoek, innovatie, ondernemerschap, opleiding, internationalisatie en communityvorming”, vindt POM-voorzitter Tom Vandeput. “Daar willen we nu in investeren met de ontwikkeling van de Health Campus Limburg. Het is de ambitie om de Limburgse zorgeconomie uit te bouwen tot een referentie voor Vlaanderen en andere sectoren op het vlak van digitalisering en innovatie.”

Concreet wordt er 1,5 miljoen euro bijgestort in incubator BioVille, waar de Health Campus Limburg rond uitgebouwd wordt. Piet Stinissen besluit: “We zijn er sterk van overtuigd dat door samenwerking nieuwe kansen ontstaan voor start-ups en KMO’s in onze provincie, die niet alleen verbeterde producten ontwikkelen voor de patiënt, maar die ook een positieve impact hebben op de werking van de zorgorganisaties.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.