Karrenvracht eremetaal voor Limburgse zwembadbouwers

valkenborgh

Het is stilaan een traditie dat de Limburgse zwembadbouwers met heel wat ereplaatsen gaan lopen op de jaarlijkse uitreiking die door het magazine Zwembaden Plus (van de Hasseltse PSG-groep) georganiseerd wordt. Voor de editie 2015-2016 waren er 2 gouden plakken voor gouwgenoten: in de categorie van de particuliere zwembaden tot 50.000 euro mocht Zwembaden Valkenborgh (Hasselt) op het hoogste schavot plaatsnemen (foto). Het brons was in die categorie voor Nijs uit Hoeselt. Een tweede gouden medaille ging naar Het Buitenhuys van Marc Neyens uit Meeuwen-Gruitrode, en dit in de categorie Sauna's. Het zilver ging daarin naar Alpha Wellness Sensations uit Hasselt.

Verder waren er nog tal van medailles voor Limburgse zwembadbouwers. In de categorie Monoblocs was het zilver voor Aqua Pura uit Peer. Roosen Zwembaden uit Bree kaapte het zilver weg in de categorie van de meest geslaagde renovatieprojecten. Ollevier en Co uit Ham behaalde de tweede prijs bij de zwemvijvers, en dit zowel in de categorie tot 50.000 euro als in die van de duurdere prijsklasse. Groendesign Koen Cox uit Hamont-Achel ging daar met een bronzen plak aan de haal.

Alpha Welness Sensation uit Hasselt behaalde zilver in de categorie Wellness@Home, en dit nipt voor stadsgenoot Zwembaden Valkenborgh, die dus naast het goud ook een bronzen medaille om de nek kreeg.