Kasteel + Cateraar = Commandeur

Het was afgelopen weekend al 'volle bak' op het pop-upterras De Commandeur in het Kasteel van Ordingen. De familie Sleurs stelt de binnenkoer van het totaal gerenoveerde domein open om er tijdelijk een uniek horecaterras van te maken. Dat wordt uitgebaat door Atelier V, het bedrijf van Ruben Robeyns en Dimi Beckers, die -nota bene- werd geboren en opgroeide in het kasteel.

Zoals bekend heeft de familie Sleurs, die destijds in Balen het bloeiende metaalconstructiebedrijf Sleurs Industries oprichtte en groot maakte, ruim de tijd genomen om het historische Kasteel van Ordingen in volle glorie te restaureren. Nu de corona-maatregelen versoepeld zijn, kunnen zowel het hotel als restaurant op toerental komen. Eén van de publiekstrekkers wordt deze zomer De Commandeur, een pop-upterras op de binnenkoer van de middeleeuwse burcht.

De uitbater is Atelier V, het kende cateringbedrijf dat tot de groep van Dimi Beckers behoort. Geen toeval, want de eigenaar/zaakvoerder werd geboren in het Koetshuis van het kasteel en heeft vele mooie herinneringen aan het domein. Medezaakvoerder Ruben Robeyns is klaar om 'er een lap op te geven'. "Dit terras wordt dé hotspot van Haspengouw", zegt hij. "Deze ligging langs populaire fiets- en wandelroutes, en het feeërieke kader vormt de perfecte locatie om te genieten van onze traditionele menukaart en uitgebreide bierkaart."

Zelfs met de maatregelen rond social distancing, kan De Commandeur gelijktijdig 230 bezoekers ontvangen.