Kasteel Pietersheim en andere falingen

pietersheim

Het beroemde Kasteel Pietersheim in Lanaken is failliet verklaard. Het gaat om de bvba Lenaxis die de uitbating deed van het hotel, de brasserie, de feestzalen en de vergaderlocaties. De zaak was 2,5 jaar geleden ook al failliet verklaard, na een familiaal dispuut (Lees artikel hier). De gemeente Lanaken, die eigenaar is van het kasteel, bood de concessie vervolgens opnieuw aan. Rik Bijnens (Auberge Le Bon Vivant) werd de nieuwe uitbater in 2012, nu juist 2 jaar geleden. De bvba die nu werd failliet verklaard werd, stond echter op naam van oprichter/vennoot Saskia Mevis, die naar eigen zeggen tot een jaar geleden actief was als assistent-directeur van Kasteel Pietersheim.
Het gemeentebestuur van Lanaken heeft het kasteel enkele maanden geleden te koop gezet, vooral om komaf te maken met de aanhoudende problemen met de concessiehouders.
`
Werden ook nog failliet verklaard door de rechtbank in Tongeren: Snellinx Accountants en Belastingconsulenten (nog een vennootschap uit het fraudedossier rond boekhouder Stijn Snellinx) en Juan Loverix Safety (Riemst).