Nieuws Limburg Kat naar Paal: Fernand Huts steelt de show

Kat naar Paal: Fernand Huts steelt de show

Kat naar Paal: Fernand Huts steelt de show

Fernand Huts, grote baas van Katoen Natie, heeft op opmerkelijke wijze een grootschalig logistiek project in Paal-Beringen officieel ingehuldigd. Hij haalde tijdens zijn toespraak een kat met een mandje tevoorschijn omdat kersvers minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) -op haar eerste werkdag- haar kat naar Beringen had gestuurd…

De toewijzing van de aanbesteding om al het legermateriaal (behalve wapens en munitie) vanuit een centraal depot door een externe partij te laten beheren, dateert al van 2018. Katoen Natie haalde het order van 15 miljoen euro per jaar naar zich toe, en richtte daarvoor een groot magazijn in in Paal-Beringen. Maandag zou de minister van Defensie, samen met Fernand Huts, het officiële startschot geven van dit grootschalige logistieke project.

Maar de minister, die pas eind vorige week de eed aflegde, had wel wat andere katten te geselen en cancelde haar optreden in Paal. Voor het oog van de camera’s haalde Huts een echte kat tevoorschijn. “Een gemiste kans, want deze samenwerking tussen Defensie en Katoen Natie moet het begin zijn van een logistieke revolutie binnen het leger”, aldus Huts.”Als de nieuwe regering de mond vol heeft van innovatie en een beleid dichter bij de mens, had de minister hier -op het terrein- haar organisatie, haar mensen en de vernieuwing in de processen kunnen leren kennen. Jammer, want haar aanwezigheid had een sterk signaal kunnen zijn van de nieuwe politieke wind die men wil laten waaien.” Via haar woordvoerder liet de minister weten aan Het Belang van Limburg dat er ‘een agendaprobleem’ was op de eerste werkdag…

Heel concreet zullen in de nieuwe loods tegen medio volgend jaar zo’n 50.000 leger-artikelen gestockeerd worden, die door Katoen Natie zullen beheerd en verdeeld worden. Er dient ook maatwerk te gebeuren, bijvoorbeeld om kleding groter of kleiner te maken. Er werken nu zo’n 50 mensen, waarvan 31 militairen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.