Nieuws Limburg Katoen Natie geeft van katoen: 100.000 m2 extra in Beringen

Katoen Natie geeft van katoen: 100.000 m2 extra in Beringen

Katoen Natie geeft van katoen: 100.000 m2 extra in Beringen

Nadat het grote contract werd binnengehaald om de stocks van het Belgische Leger te gaan beheren, is Katoen Natie sinds de zomer van 2020 actief in een nieuwbouw in Beringen. Om op deze site ook andere klanten te kunnen bedienen, zijn de werken gestart voor 30.000 m2 extra magazijnruimte. “En ook voor de volgende uitbreiding van 72.000 m2 hebben we de vergunning al op zak”, zegt Danny Beyltiens, Site Manager van Katoen Natie in Beringen.

Katoen Natie is één van de grootste logistieke dienstverleners in ons land. Het privébedrijf van voorzitter Fernand Huts realiseert een jaarlijkse omzet van zo’n 2 miljard euro en stelt 18.000 mensen te werk, verspreid over vestigingen in 40 landen. In Limburg heeft Katoen Natie een belangrijke afdeling in Genk, en sinds medio 2020 ook eentje in Beringen. Toen ging er een depot van 35.000 m2 open, waarin Katoen Natie instaat voor de stockage, beheer en levering van diverse legermaterialen aan alle Belgische kazernes. “Zowat 28.000 militairen kunnen via onze webshop hun kledij en andere materialen bestellen”, zegt Danny Beyltiens die deze logistieke operaties vanuit Beringen coördineert. “Daarom noemen ze ons wel eens de Milando”, verwijzend naar de samentrekking tussen MIL (militair) en Zalando. Deze dienstverlening aan het leger loopt gesmeerd. In Beringen werken er zo’n 60 tot 70 mensen voor dit project, aangevuld met nog eens een 30-tal militairen die onder meer de conformiteitscontroles op de inkomende goederen doen.

“Binnen afzienbare tijd tellen we hier 135.000 m2”, zegt Site Manager Danny Beyltiens.

Omdat Katoen Natie nog plaats heeft op de site in Beringen (naast Borealis), zijn zopas de werken gestart voor de bouw van 30.000 m2 extra hallen. “Het gaat om 3 units van 10.000 m2 waar we alle soorten van klanten kunnen bedienen”, aldus nog Beytiens. “Zolang we maar toegevoegde waarde kunnen leveren met diverse schakels in het proces zoals stockage, orderpicking, herverpakking, sortering en transport. Gezien de grote schaarste aan logistieke ruimte zullen we hier zeker spoedig klanten voor vinden.”

En dat is ook het geval voor nog eens 72.000 m2 die in een volgende fase zal gebouwd worden. “Daar is inderdaad al een vergunning voor binnen en zitten er zelfs al wat klanten in de pipeline”, bekent de Site Manager. “Men is momenteel bezig met een nieuwe weg aan te leggen, waarna ons perceel dat hiervoor zal dienen bouwrijp wordt. Eens deze fase achter de rug, zal Katoen Natie hier over zo’n 135.000 m2 logistieke oppervlakte beschikken. Daarmee zullen we de acute behoefte van bestaande en nieuwe klanten verder invulling kunnen geven”, besluit Danny Beyltiens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.