Nieuws Limburg Kaulillse skateparken geleverd in Teheran

Kaulillse skateparken geleverd in Teheran

Kaulillse skateparken geleverd in Teheran

Kan u het zich al voorstellen? Arabieren in lange witte gewaden die vertier zoeken op een skateboard? Het gebeurt iedere dag, en straffer nog, in Teheran doen ze dat op skate-ramps die uit Kaulille (Bocholt) komen. “Iran is inderdaad één van de nieuwe ‘exotische’ bestemmingen die orders bij ons geplaatst hebben,” zegt Peter van Winkel, zaakvoerder van Rhino Ramps (en ook van meubelfabrikant Saunaco). “Afgelopen seizoen mochten we tevens bestellingen noteren uit Chili, Saoudi-Arabië en een grote uit China.”

Rhino Ramps verkoopt momenteel vanuit Kaulille in 35 landen. Toch niet meteen uw top of mind als locatie voor de fabricage van skateramps? “Dat komt omdat we een unieke manier van constructie hebben ontwikkeld,” legt Peter van Winkel uit. “We bouwen ramps met de ‘feeling’ van een houten ondergrond, wat de skaters prefereren, maar gebruiken speciale materialen uit kunststof, met een zeer grote duurzaamheid. Dit, samen met een goed uitgebouwd dealernetwerk, brengt de ramps rond de wereld. De bouwpakketten die we maken zijn bovendien makkelijk te transporteren en op te bouwen. Veiligheid is tot slot ook een belangrijke troef van onze producten.”

Intussen blijft Rhino Ramps ambitieus: “Wij kijken momenteel naar enkele nieuwe markten. We hebben dit jaar nieuwe dealers in Canada, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Venezuela en Rusland gevonden. We moeten de markt verbreden, want er zijn momenteel teveel landen die tegelijkertijd in een slechte economie terechtkomen. Onze belangrijkste markten van enkele jaren terug krijgen serieuze klappen: Spanje, Engeland, Ierland, Italië, Griekenland en niet te vergeten heel de Oost-Europese groep van landen, waar we de afgelopen jaren zeer veel verkocht hebben. Vandaar dat we nu verder durven kijken en meteen op wereldniveau de vleugels uitslaan.”

Rhino Ramps verkoopt vandaag zo’n 50 tot 70 projecten per jaar. Zo’n 5 mensen werken permanent aan deze bouwpakketten, de andere 33 medewerkers maken meubels voor zusterbedrijf Saunaco.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.