Nieuws Limburg KBC loodst starters naar Hasseltse campus

KBC loodst starters naar Hasseltse campus

KBC loodst starters naar Hasseltse campus

Het project Start it@kbc dat door KBC samen met enkele partners in Antwerpen werd opgezet om startende ondernemingen een duwtje in de rug te geven, slaat zijn vleugels uit naar Limburg. Binnenkort zullen ook op de Corda Campus jonge ondernemers onderdak vinden.

corda campusIn samenwerking met partners als Mobile Vikings ging KBC eind vorig jaar van start met het project in de Boerentoren. De initiatiefnemers wilden daarmee startende ondernemers niet alleen onderdak geven, maar hen ook ondersteunen en adviseren. “De respons was overweldigend,” aldus Erik Luts van KBC, die er meteen aan toevoegt dat de bank met dit project niet op zoek gaat naar klanten. “Net als de andere partners stellen wij onze expertise ter beschikking.”

Van de 270 aanvragen kregen 28 startende ondernemingen een stek in de Antwerpse KBC-toren, gratis welteverstaan. Momenteel zijn in die bedrijven zo’n 80 mensen aan de slag. Zij ontwikkelen ideeën rond hightech, internet, duurzaamheid en mobiliteit.

Het initiatief werkt aanstekelijk want binnenkort zullen ook in Limburg de eerste bedrijven in het kader van Start it@kbc hun business opstarten. “Dat gebeurt in de Corda Campus in Hasselt. Dat is een perfecte biotoop voor dergelijke nieuwe ondernemingen,” aldus Frank Bekkers van Mobile Vikings. “Zonder in concurrentie te gaan met andere initiatieven, maar door samen te werken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.