Nieuws Limburg Ken je de ravenshoutbrigade al? Klik hier!

Ken je de ravenshoutbrigade al? Klik hier!

Ken je de ravenshoutbrigade al? Klik hier!

De Ravenshoutbrigade is een groep enthousiaste werknemers op het industrieterrein Ravenshout die hun collega’s op een andere manier naar het werk willen krijgen. En dat is nodig. Ravenshout telt zo’n 400 bedrijven met ongeveer 10.000 werknemers, waarvan ruim 80% alleen met de auto naar het werk rijdt. Nochtans woont 45% van die werknemers in Beringen, Tessenderlo en Ham en woont nog eens 35% op minder dan 7,5 kilometer van hun werk. Deze afstand is perfect met de fiets af te leggen.

Daarom heeft de provincie Limburg samen met de stad Beringen, de gemeenten Tessenderlo en Ham, de POM en De Lijn een EFRO-project opgestart om de industriezone Ravenshout beter bereikbaar te maken voor de werknemers. Vooral voor fietsers, busreizigers en carpoolers.

De Ravenshoutbrigade heeft zelf nagedacht over acties die zij kunnen voeren om meer collega’s met de fiets, de bus of samen in de auto naar het werk te krijgen. In de zomer rolden zij de rode loper uit voor fietsers en carpoolers bij Borealis en bedankten de duurzame pendelaars met een label “goe bezig”. In de herfst plaatsten zij borden aan de toegangswegen van het industrieterrein met telkens 3 goede redenen om niet met de fiets, de bus of samen naar het werk te rijden. Natuurlijk kregen de werknemers achteraf een folder met 3 goede redenen om dat wel te doen.

In het voorjaar van 2012 voert de Ravenshoutbrigade actie rond carpoolen. Slecht 4% van de werknemers op Ravenshout rijdt samen met één of meerdere collega’s naar het werk. Nochtans zijn er heel wat redenen om dit wel te doen. Het is gezelliger, je bespaart aanzienlijk op je autokosten en je helpt er de files mee van de weg. Heel wat bedrijven op Ravenshout maken het hun carpoolers al gemakkelijker om samen te rijden. Zij voorzien een speciale carpoolparking vlak bij de ingang van het bedrijf of zij helpen hun werknemers met het aanvragen van een fiscale premie.

Om toch nog meer mensen aan het carpoolen te krijgen heeft de Ravenshoutbrigade nu www.carpoolplaza.be/ravenshout gelanceerd. Dit is een handige website, opgezet door Taxistop, waarmee je collega’s kunt vinden die in jouw buurt wonen maar niet noodzakelijk in hetzelfde bedrijf werken. Want waarom zou je niet met en collega van een ander bedrijf naar hetzelfde industrieterrein kunnen rijden. De website is heel gebruiksvriendelijk en heeft haar nut al bewezen op andere industrieterreinen.

Meer info: mobidesk@limburg.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.