Nieuws Limburg Kenis verdedigt het doel van Lens

Kenis verdedigt het doel van Lens

Kenis verdedigt het doel van Lens

Ondernemers voor een Warm België (OVWB), de organisatie die Mark Lens (EuroSys) heeft opgericht om kansarmoede te bestrijden, heeft voor de versterking van het management Maxime Kenis aangetrokken. Hij zal bij ondernemers en bedrijven financiële en materiële steun zoeken voor de verschillende projecten die OVWB op het getouw zet.

Ondernemers voor een Warm België (OVWB) is een nog jonge vzw, waarin Belgische ondernemers samen strijden tegen armoede. Initiatiefnemer en drijvende kracht is Mark Lens, de Limburgse ondernemer en investeerder in tal van bedrijven. Voor de dagelijkse werking en coördinatie van de vzw werd nog niet zo lang geleden Charlotte D’Halewin aangetrokken. Nu is er al opnieuw nood aan extra hulp, en die komt er in de persoon van Maxime Kenis.

Dat hij ooit zijn brood zou verdienen bij een goed doel stond in de sterren geschreven. “Mijn vader Geert was gedurende 15 jaar marketingmanager van Een Hart voor Limburg”, vertelt Maxime. “Ik ben altijd gefascineerd geweest door de manier waarop hij dit platform destijds tot een succes en een begrip in Limburg heeft gemaakt. Ik beschouw hem vandaag als mijn mentor, die mij achter de schermen zal helpen om bedrijven te overtuigen mee te investeren in projecten en initiatieven om kwetsbare kinderen en jongeren daadwerkelijk vooruit te helpen in hun leven.”

Maxime heeft dus als taak om ondernemers en bedrijven warm te maken voor de projecten van OVWB. Die concentreren zich op drie werkterreinen: onderwijs, voeding en cultuur. Mark Lens legt uit: “Eén van onze missies is om kwetsbare kinderen en jongeren te voorzien van een laptop, een internetaansluiting en een opleiding. Een ander doel is dat ieder kind in België elke dag minstens één volwaardige maaltijd krijgt. En ook: Via sport, muziek, dans, enzovoort willen we kwetsbare jongeren uit hun sociaal isolement halen en zo plezier en mentale veerkracht geven.”

Ondernemers voor een Warm België kan vandaag rekenen op de belangeloze steun en expertise van tientallen ondernemers. Maxime Kenis zal de huidige en toekomstige equipe verder enthousiasmeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.