Keramo onderzoekt nieuwe toepassingen

Nadat zowat de helft van het personeel (119 mensen) bij gresbuizenfabrikant Keramo diende af te vloeien, is het Hasseltse rioleringsbedrijf er weer helemaal bovenop. "We behoren nu ook terug voor 100% tot de Wienerberger-groep en zijn voortdurend bezig om nieuwe producten en processen te onderzoeken," zegt gedelegeerd bestuurder Frank Franco. "Het zit nog in een embryonale fase, maar er wordt bekeken welke bijkomende producten we met onze huidige installaties kunnen gaan maken."

Los van de innovatie, trekt ook de klassieke buizenmarkt weer aan voor Keramo. "We doen vooral goede zaken in centraal Oost-Europa, met landen als Roemenië en Hongarije," zegt Frank Franco nog. "Daar is men volop bezig zich aan te passen aan de Europese regelgeving rond afvalwatering, wat uiteraard een groot potentieel voor ons biedt."

De Oostenrijkse baksteenproducent Wienerberger nam in november vorig jaar Steinzeug-Keramo over van de ANC Vermögensverwaltung GmbH. Tot 2003 had Wienerberger de helft van het bedrijf in handen gehad, maar dat toen verkocht aan ANC. Vandaag werken er in de 2 Duitse en de Hasseltse vestiging samen zowat 400 mensen. De omzet in Hasselt alleen bedroeg in 2009 zo'n 47 miljoen euro.