Nieuws Limburg Kerkhofs eerste kanshebber voor Ondernemer van het Jaar

Kerkhofs eerste kanshebber voor Ondernemer van het Jaar

Kerkhofs eerste kanshebber voor Ondernemer van het Jaar

Volgende dinsdag reiken Made in Limburg en Het Belang van Limburg opnieuw de onderscheiding uit aan de Limburgse Ondernemer van het Jaar. Een jury van echte topexperts maakte op basis van wetenschappelijk cijfermateriaal en interviews een pittige voorselectie en strandde op drie ultieme kanshebbers om André Knapen van Cegeka op te volgen. In deze reeks, verspreid over 3 dagen, stellen we u de finalisten voor. Met als eerste: Paul Kerkhofs van APK!

APK Group startte 23 jaar geleden met de ontwikkeling, realisatie en onderhoud van allerhande infrastructuurprojecten op het vlak van verkeer en mobiliteit, energie en water, telecommunicatie, duurzame energie en burgerlijke bouw. Gestart met welgeteld zes mensen, legde het bedrijf onder leiding van Paul Kerkhofs sindsdien een opmerkelijk groeitraject af, gedeeltelijk door organische groei, gedeeltelijk door een uitgekiende overnamestrategie.

In 2012 goed voor een omzet van 64 miljoen euro, groeide het zakencijfer tot 146 miljoen euro in 2017. Ook de komende jaren wil Paul Kerkhofs een groeiritme aanhouden van 20 procent op jaarbasis. Een omzet van 500 miljoen euro is daarbij het doel. “Als het zover is, dan is APK Group goed voor een marktaandeel van 10 procent”, aldus Paul Kerkhofs.
De groei van de cijfers werd de voorbije jaren bovendien netjes gevolgd door een groei in de werkgelegenheid. Momenteel werken zo’n 1.400 mensen voor APK. “Zij vormen allemaal samen een enthousiaste APK-familie”, stelt de CEO.

Naast APK Group ging Paul Kerkhofs de voorbije jaren ook van start met andere activiteiten: Q-Jobs (uitzendarbeid), Q-Machinery (Verkoop en onderhoud van machines) en Q-Academy (opleiding). Samen zijn die nevenactiviteiten goed voor een omzet van 35 miljoen euro. De divisie uitzendarbeid richt zich met bijna 30 kantoren in België, Nederland en Duitsland op knelpuntberoepen. Begonnen om APK te helpen zoeken naar personeel is Q-Jobs inmiddels hoofdzakelijk actief voor derden.

(Een meer uitgebreid portret van Paul Kerkhofs en APK Group leest u donderdag in Het Belang van Limburg!)

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.