Nieuws Limburg Kernteam moet Warsco Units op alle vlakken doen groeien

Kernteam moet Warsco Units op alle vlakken doen groeien

Kernteam moet Warsco Units op alle vlakken doen groeien

Zes enthousiastelingen. Zes verantwoordelijke functies. Eén kernteam. Samen staan zij sinds begin dit jaar in voor het organisatorische luik van Warsco Units. De doelstelling? De sterke groei van de afgelopen jaren verderzetten.

Welke richting gaan we uit? Welke handvaten zijn nodig? Hoe kan alles vlotter verlopen? Hoe communiceren met collega’s? En hoe vertaalt zich dat in de praktische uitvoering? Vragen waar het kernteam zich geregeld over buigt.

“We zijn hier met 40 jaar geschiedenis geraakt en kennen een flinke groeispurt. Om die aan te houden, moet onze manier van werken anders. In plaats van het bedrijf met twee te trekken, kiezen we voor een beperkt team. Dat levert verschillende visies op, al kunnen we door de kleinschaligheid toch snel knopen doorhakken”, aldus Marc Warson, gedelegeerd bestuurder Warsco Units.

Externe blik

Ook Diebrecht Hellofs van Pauze werd erbij gehaald, want naast bedrijfsmatige wordt ook persoonlijke groei beoogd. Met een externe blik helpt hij iedereen op z’n sterktes in te zetten. Extroverte medewerkers worden aangespoord om zaken te herbekijken, terwijl introverte medewerkers uit hun comfortzone worden gehaald. In beide gevallen staat persoonlijke groei voorop.

“Confronterend, maar wel de weg om onze manier van werken in de juiste richting te duwen”, weet Anneleen Van Bosch, ceo Warsco Units. “Zeker als we ooit de stap naar het buitenland willen zetten, moet alles perfect op elkaar afgestemd zijn.”

Het kernteam aan het woord

Rudi Gerets, SAP- en IT-verantwoordelijke: “Dit kernteam helpt ons om de koe bij de horens te vatten, om sneller knopen door te haken. En dat heeft de firma op dit moment nodig om verder te kunnen groeien.”

Stefan Warson, commercieel verantwoordelijke: “Een belangrijk aspect in ondernemen is weten hoe je het maximum uit je collega’s kan halen. Het kernteam stelt ons in staat om zaken onderling goed af te spreken en vlot te laten verlopen.”

Jana Loos, HR-verantwoordelijke: “Als jongste van de groep ben ik vereerd met deze kans. We hebben dan wel allemaal verschillende functies, maar je voelt dat alle koppen in dezelfde richting staan.”

Bart Klerkx, verantwoordelijke aankoop: “De compactheid en diverse expertises in deze groep brengen het beste naar voren. Waar de boodschap vroeger onbegrijpelijk was of slomer werd overgebracht, verloopt alles nu sneller en duidelijker.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.