Nieuws Limburg Keurmerk voor plastische chirurgie uit Zolder

Keurmerk voor plastische chirurgie uit Zolder

Keurmerk voor plastische chirurgie uit Zolder

De Zolderse privékliniek Global Care Clinic van plastisch chirurg Marc Nelissen, heeft als eerste bedrijf in de regio het vermaarde keurmerk van de ‘Belgian Society for Private Clinics’ behaald. “De toelatingsvereisten van dit keurmerk liggen zeer hoog, waardoor er op dit ogenblik in België slechts enkele privéklinieken zijn aangesloten,” aldus de van Bilzen afkomstige chirurg. (Cosmipolis Brugge, Mediclinic Heverlee en EMC² Gent). “Dit keurmerk wordt toegekend door de professionele keuringsinstantie KIWA en biedt een volledige garantie voor de kwaliteit van de behandelingen.”

Een strenger kwaliteitsbeleid is ook wat de overheid wil. Niet langer dan vorige week geleden werd nog een wetsvoorstel aangekondigd dat een strenger kader creëert voor esthetische ingrepen. “Van zodra dit wetsvoorstel wordt goedgekeurd, zullen alleen artsen-specialisten in de chirurgie en in de plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie, gemachtigd zijn om alle ingrepen van esthetische geneeskunde en chirurgie uit te voeren,” legt Nelissen uit. “Wij beschouwen dit als een belangrijke doorbraak in de voorlichting en veiligheid van de patiënt/klant. Vandaar dat wij zelf alvast niet bij de pakken zijn blijven zitten en alle ingrepen (zowel operaties als esthetische behandelingen zoals Botox, fillers) uitsluitend laten uitvoeren door plastisch chirurgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.