Nieuws Limburg KHB (Foets) investeert een miljoen euro

KHB (Foets) investeert een miljoen euro

KHB (Foets) investeert een miljoen euro

Het Kempens Heftruckbedrijf, gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van heftrucks, hoogtewerkers en verreikers, gaat ruim een miljoen euro investeren in een uitbreiding. Dit zal onder meer gebeuren in Wallonië, en schept daarmee een tiental nieuwe banen.

khbMaurits Foets begon in 1984 met zijn eigen heftruckbedrijf en doorliep met KHB een indrukwekkend groeiparcours. Zo werd KHB in 2010 door Trends Gazellen uitgeroepen tot snelst groeiende onderneming in Vlaams-Brabant. Momenteel verkoopt KHB 400 tot 500 machines per jaar en heeft het ruim 1.000 machines in verhuur. In 2008 nam KHB het bedrijf Couwberghs over in Laakdal, gespecialiseerd in machines voor grondwerken. KHB heeft ruim 80 werknemers in dienst en binnenkort komen er daar nog een tiental bij. Momenteel wordt ook een miljoen euro geïnvesteerd in Hannut in het kader van de uitbreiding naar Wallonië.

KHB is momenteel actief in Limburg, Brabant en in Antwerpen. “Tot onze klanten behoren niet alleen kleine kmo’s met maar ook grote groepen in de recycling en chemie,” aldus Maurits Foets.

De groei van KHB is door de crisis niet gestopt. “Wij zorgen immers voor alles,” legt Maurits Foets uit. “Bedrijven die met ons in zee gaan, besparen op hun machinepark. Een kmo die 700 uur per jaar een heftruck nodig heeft, koopt beter geen dure nieuwe machine maar heeft genoeg aan een tweedehands die door ons helemaal op punt wordt gesteld.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.