Nieuws Limburg Kinderen informeren minister over bedrijfsgebouw van de toekomst

Kinderen informeren minister over bedrijfsgebouw van de toekomst

Kinderen informeren minister over bedrijfsgebouw van de toekomst

Minister Tommelein heeft in Bilzen de eerste steen gelegd van Infinity, het kantoorgebouw van Encon, dat straks één van de duurzaamste in Europa moet worden. Het waren de kinderen van de Encon-medewerkers die de minister mochten ontvangen en de pers te woord staan.

Encon is ambitieus: Infinity wordt het eerste KMO-gebouw in Europa dat de 2 belangrijkste duurzaamheidscertificaten (BREEAM én LEED) samen zal behalen. Met een windturbine, een PV-installatie en zonne-collectoren wordt vele malen meer hernieuwbare energie opgewekt dan zelf verbruikt. Toch wordt daarenboven het energieverbruik tot een absoluut minimum beperkt. Zo zal het gebouw verwarmd en gekoeld worden met een experimentele techniek die werkt met…ijs.

Met een ongewone persconferentie werd donderdag officieel het startschot gegeven voor de bouw van Infinity. Naast de minister van Energie, Bart Tommelein en burgemeester Frieda Brepoels, zaten geen volwassenen, maar de kinderen van de medewerkers van Encon. Ze gaven in niet mis te verstane bewoordingen aan wat ze van ons, volwassenen, verwachten. “De mensen hebben al heel veel oplossingen bedacht om te zorgen dat onze aarde niet slechter wordt, en toch gebruiken ze die niet”, zei Julie (13). “Wij begrijpen gewoon niet dat er zo weinig gebeurt. Ik heb echt bang dat onze wereld zo vervuild zal worden dat wij zelf geen kinderen meer willen krijgen.”

De minister onthulde een groot kunstwerk, dat later in de inkomhal van Infinity zal prijken. Hij had niets dan lof voor het project in Bilzen: “Bedrijfs – en kantoorgebouwen zijn langzaam aan inhaalbeweging bezig als het aankomt op energietoepassingen. Vandaag komt er in 1 klap schot in de zaak. Encon bewijst met Infinity wat er allemaal mogelijk is. Bovendien wordt het bedrijfsgebouw ook een kenniscentrum én laboratorium. Encon zet hiermee niet alleen de energie, maar ook Vlaanderen op de wereldkaart van duurzame energietoepassingen”, besloot de minister.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.