Nieuws Limburg Kinrooi wil 300 extra jobs creëren

Kinrooi wil 300 extra jobs creëren

Kinrooi wil 300 extra jobs creëren

Als één van de economische sectoren die de reconversie van Limburg moet ondersteunen, rust er een zware verantwoordelijkheid op de landbouw. Met innovatieve processen en producten dient het arsenaal van 21.500 jobs in de agro-business uitgebreid te worden. Kroonjuweel van deze voortuitstrevende landbouwregio wordt Agropolis, een gebied van 40 ha in Kinrooi waar de expertise zich concentreert. “Bedoeling is om naast de welvarende fruitregio in Zuid-Limburg, hier in Kinrooi een gespecialiseerd landbouwbedrijventerrein voor groenteteelt uit te bouwen,” zegt gedeputeerde van Landbouw, Inge Moors. “Op termijn moeten hier 300 mensen aan de slag kunnen gaan.”

Business Development Managers AgropolisOm bedrijven te identificeren die binnen deze doelstellingen passen, ze binnen te halen en nadien intensief te begeleiden tot economische troeven, hebben de vzw Boterakker, provincie Limburg, Greenville nv en de Research & Development-afdeling van de KULeuven, 2 professionele Business Development Managers aangesteld. Marc Moons en Kristof Das gaan de uitdaging aan om vanuit hun ervaring en kennis, Agropolis tot een succesverhaal te maken. Ready, start.. go!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.