Nieuws Limburg Kinroois boothotel in prijzen bij Toerisme Awards

Kinroois boothotel in prijzen bij Toerisme Awards

Kinroois boothotel in prijzen bij Toerisme Awards

Botel, het vrachtschip dat werd omgebouwd tot een gastenverblijf, en voor anker ligt in de jachthaven van Ophoven-Kinrooi, heeft de Toerisme Vlaanderen Award gekregen voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

botel ophovenDe niet-alledaagse horecazaak verdient volgens de jury deze onderscheiding omdat er veel inspanningen worden gedaan naar energie- en milieuvriendelijkheid. Zo is er een hechte samenwerking met het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, wordt gewerkt met zonnepanelen en –collectoren en zijn er vaartochten met elektrische sloepen. Bij Botel wordt tevens veel belang gehecht aan diversiteit binnen en buiten het team. Er worden werknemers uit kansengroepen gerekruteerd en de pontonboot is toegankelijk voor rolstoelpatiënten. Tot slot werkt de keuken bij voorkeur met streekproducten, die een lage ecologische voetafdruk nalaten.

Botel doet het ook economisch erg goed. Bij het grote publiek is de onderneming van Leo van der Schaft en Katy Stroobants gekend van hun deelname aan het tv-programma Met 4 in Bed.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.