Nieuws Limburg Kitty en Kimberley weten wat handwerk is

Kitty en Kimberley weten wat handwerk is

Kitty en Kimberley weten wat handwerk is

De Hasseltse juweelontwerpster Kitty Spaenjers is geselecteerd voor de finale van de Ambachtsprijs 2020. De zaakvoerder van Huis Pauwels-Spaenjers is de enige uit Limburg in dit concours. Een andere manier om ambachters in de kijker te zetten, is het Handmade in Belgium-label. Dat ging zopas naar Kimberly Lambrighs van Chocoberley uit Herk-de-Stad.

Met de Ambachtsprijs willen de initiatiefnemers de Belgische ambachtssector in de schijnwerpers zetten. Het doel is de ambachten te promoten bij het grote publiek én jongeren warm te maken voor (opleidingen in) deze sector. Een professionele jury verkiest jaarlijks 10 laureaten tot ‘ambassadeurs’, die dienen als een geslaagd voorbeeld van échte ambachtslieden. Dit zowel wat betreft de kwaliteit en originaliteit van hun product, als voor hun afgelegde traject, en op vlak van hun management en hun marketing. In november wordt uit deze 10 de ultieme winnaar gekozen. Eén van de finalisten komt uit Limburg: Kitty Spaenjers van Huis Pauwels-Spaenjers uit Hasselt. Ze is een juwelenontwerpster, die samen met Audi Pauwels unieke creaties maakt.

De laureate werd al eerder bekroond met het HiB-label, uitgereikt door Unizo. Dezelfde eer valt nu de ambachtelijke chocolatier en ijsbereider Chocoberley te beurt. Eigenares Kimberley Lambrighs is al 4 jaar gedreven in het maken van chocolade in verschillende smaken en siervormen, zowel voor particulieren als voor bedrijven, winkels en bakkers. Na een atelier aan huis, startte ze pas vorige maand met een eigen zaak in Herk-de-Stad. Midden in de coronacrisis, dus. “Chocoberley is een prachtig voorbeeld van een ondernemer die originele, handgemaakte producten aflevert”, licht Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg toe. “Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en appreciëren het als er een authenticiteitsgarantie is.” Zoals het label Handmade in Belgium (HiB).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.