Nieuws Limburg Klaar voor de prik: dank u, Limburg!

Klaar voor de prik: dank u, Limburg!

Klaar voor de prik: dank u, Limburg!

De vaccinatiecentra in het hele land wachten vol ongeduld op de vaccins, zodat er kan geprikt worden dat het een lieve lust is… In binnen- en zelfs buitenland werden heel wat Limburgse bedrijven ingeschakeld om in recordtempo de efficiënte en veilige prikplaatsen klaar te stomen.

Met de tonnen ervaring in de toelevering aan events, werden bedrijven als Total-e (Beringen), Deusjevoo (Genk), Golazo (Beringen), Veldeman (Bree), To The Point Events (Hasselt), The Safe Group (Hasselt) en Newlines (Genk) voor de kar gespannen om binnen en buiten Limburg de diverse centra te voorzien van signalisatie, meubilair, wifi, camera’s, mooie aankleding, enzovoort. Daarbij trokken ze ook heel wat lokale onderaannemers mee in het bad, zoals G-eco (Oudsbergen) dat de wanden voor het centrum in Bree mocht leveren.

Nog een firma die een belangrijke meerwaarde biedt in het uitrollen van de vaccinatiestrategie, is Strobbo uit Lommel. Het vroegere Onlinewerkrooster staat namelijk in voor de personeelsplanning van zowat 1.000 medische medewerkers en vrijwilligers die binnenkort in de Kempen voor de levensnoodzakelijke pikuur zullen zorgen.

Nick Geys, zaakvoerder van Strobbo: “De afgelopen jaren hebben we expertise opgebouwd in het beheer van planningen voor flexibel personeel in voornamelijk de horeca-, retail- en evenementensector. Die kennis kunnen we nu ook perfect inzetten in de strijd tegen het coronavirus. Via onze online tool kunnen de medewerkers en vrijwilligers zelf doorgeven hoeveel en op welke dagen en uren ze beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen ze ook aangeven voor welke functies ze ingezet willen worden. Met één druk op een knop kan Strobbo vervolgens een werkplanning op maat genereren voor het hele vaccinatiecentrum. Daarna kan de planner nog altijd eventuele aanpassingen doen.”

Via een registratiesysteem zal Strobbo bijhouden welke medewerkers daadwerkelijk aanwezig waren en hoeveel prestaties ze geleverd hebben. Dit dient voor de nacalculatie. “We zijn wel wat gewoon, maar deze uitdaging is toch om diverse redenen bijzonder”, aldus Nick Geys. “Zo is het uiterst belangrijk dat de wachttijden beperkt blijven. Daarom moet het systeem ook onvoorziene problemen snel kunnen oplossen, zoals helpers die ziek zijn of niet komen opdagen. Daarnaast speelt ook de beschikbaarheid van het aantal vaccins een belangrijke rol. Hoeveel personen er per shift nodig zijn, hangt volledig daar van af. Daarom kan de werkplanning nog op ieder moment wijzigen.”

Een mooie klus dus voor Strobbo, dat in 2016 werd opgericht onder de naam OnlineWerkrooster. Sinds 2 jaar is de scale-up een onderdeel van Protime. Er werken momenteel 29 mensen die meer dan 1.300 klanten bedienen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.