Nieuws Limburg Kleding Martin Margiela in rekken van H&M

Kleding Martin Margiela in rekken van H&M

Kleding Martin Margiela in rekken van H&M

Maison Martin Margiela, destijds opgericht door de gelijknamige Genkse mode-ontwerper, gaat in navolging van Karl Lagerfeld, Stella McCartney en Versace, designer-collecties leveren bij H&M. De 55-jarige Margiela werkte enkele jaren bij Jean-Paul Gaultier, maar startte al snel zijn eigen label. Dat brengt excentrieke kleding op de markt, gekenmerkt door extreem brede schouders, veel te lange mouwen en losse randen en draden.

Margiela is overigens de onzichtbaarste modeontwerper aller tijden. Sinds 1989 leeft hij ondergedoken: hij is niet aanwezig op zijn eigen shows en geeft hij geen interviews meer. Intussen zette hij overigens een stap terug bij Maison Martin Margiela, dat in 2002 werd overgenomen door het jeansmerk Diesel. Vandaag behoort het huis tot een groep die naast Diesel ook het merk Viktor & Rolf verdeelt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.