(Foto: Voka Limburg)

Kleedje voor speciale gelegenheden? Huren kan ook…

Het Genkse modelabel Marylène Madou is gestart met een verhuurservice op de eigen website. Zo kan je in plaats van een halterkleed aan te kopen voor 799 euro, het ook 10 dagen huren voor 119,85 euro en het nadien gratis terugsturen. "Op deze manier bereiken we niet alleen vrouwen die sowieso al duurzame keuzes maken, maar kunnen we ook alle andere dames de keuze bieden tussen kopen of huren", zegt Marylène Madou.

Wie surft naar de website van Marylène Madou kan vanaf nu direct zien welke maten en kleuren er te huur zijn, en in een paar simpele stappen een item huren. Gehuurde stuks worden dan met een inbegrepen return-label en hergebruikbare verpakking naar de klant gestuurd door Dressr, het partnerbedrijf waar Marylène Madou voor deze service mee samenwerkt.

“Door deze samenwerking kan ik klanten de kans bieden om op een duurzame manier mijn items te dragen, zonder dat het stuk aangekocht moet worden", aldus de Genkse. "De verhuur zelf uitvoeren, inclusief de logistiek, het wassen of de reparatie, is erg complex. Dressr neemt al deze werkzaamheden uit onze handen. En voor de rest loopt de service volledig automatisch via onze eigen webshop."

Volgens Marylène Madou is verhuur een nieuwe trend. "Een een belangrijke stap in de mode-industrie. Het stelt klanten in staat om bewustere keuzes te maken bij het dragen van unieke ontwerpen voor speciale gelegenheden, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere modebranche", besluit ze.