Nieuws Limburg Klein Alkens bedrijf is thuis bij alle ziekenhuizen

Klein Alkens bedrijf is thuis bij alle ziekenhuizen

Klein Alkens bedrijf is thuis bij alle ziekenhuizen

Van Besco hebt u misschien nog nooit gehoord? Nochtans is het familiebedrijf uit Alken een gewaardeerde partner van alle ziekenhuizen in België, mutualiteiten en verzekeringsmaatschappijen.

Het verhaal begon 15 jaar geleden, toen Jos Bessemans software ging schrijven om de nomenclatuur en tarificatie in de medische wereld te automatiseren en te beheren. Het gaat onder meer om de terugbetaling van doktersprestaties en geneesmiddelen. Een heel complexe materie gezien de veelheid aan wettelijke vereisten en allerlei specifieke factoren.

Besco is na verloop van tijd ook praktijkgerichte opleidingen gaan geven rond dit gebeuren. Intussen werden andere toepassingen, onder meer om geneeskundige instrumenten te op te sporen, aan het aanbod toegevoegd. Dit track & tracesysteem wordt nu internationaal verkocht, met klanten in de VS, Saoudi-Arabië, enzovoort. Zo groeide de Alkense KMO tot een uniek aanspreekpunt voor alle ziekenhuizen in Vlaanderen én Wallonië en voor grote internationale zorgverstrekkers.

Enkele maanden geleden werd er overigens een wissel van de wacht doorgevoerd aan de bedrijfstop. Bert Lantin nam de fakkel over van zijn stiefvader. De nieuwe zaakvoerder is vastberaden om het succesverhaal van Besco verder uit te bouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.