Nieuws Limburg Kleinzonen Corthouts redden alvast 50 jobs bij Recor

Kleinzonen Corthouts redden alvast 50 jobs bij Recor

Kleinzonen Corthouts redden alvast 50 jobs bij Recor

Adrien en Charles Corthouts, de kleinzonen van oprichter René Corthouts, nemen een deel van de meubelfabrikant Recor in Hasselt over. Voor de rest van de activiteiten worden nog gesprekken gevoerd met kandidaat-overnemers.

De Hasseltse meubelfabrikant Recor zocht in april bescherming tegen zijn schuldeisers. De directie kreeg vier maanden de tijd om op zoek te gaan naar overnemers. Voor de tak van de zitmeubelen is er inmiddels een oplossing gevonden. De broers Adrien en Charles Corthouts brachten een goedgekeurd bod uit. De productie van de zitmeubelen wordt overgebracht van Hasselt naar de site van Recor Bedding in Genk. Op die manier zijn alvast 50 van de 215 jobs bij Recor in Hasselt gered.

Voor de rest van de meubelactiviteiten van Recor voeren de directie en de gerechtsmandataris nog gesprekken met een aantal ernstige kandidaat-overnemers. Volgens CEO Peter Sarasyn zou daar in de loop van de maand augustus meer duidelijkheid over kunnen komen.

Recor is al meer dan 70 jaar actief in de meubelbranche. Behalve Recor in Hasselt (dat dus in WCO zit) beschikt de groep nog over Recor Bedding in Genk en productiefaciliteiten in Centraal-Europa.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.