Nieuws Limburg KMO-leningen van LRM scheppen 241 jobs

KMO-leningen van LRM scheppen 241 jobs

KMO-leningen van LRM scheppen 241 jobs

Precies een jaar geleden lanceerde LRM de KlimOp-lening voor kmo’s. Het gaat om een laagdrempeling financieel product, zonder waarborgen. Doel is beloftevolle projecten met een meerwaarde voor de Limburgse economie te ondersteunen. Uit een eerste balans blijkt de KlimOplening alvast een succes te zijn. “In totaal hebben we 315 aanvragen ontvangen,” zegt Senior Product Manager Gunter Plevoets van LRM. “Daarvan zijn er 153 ontvankelijk verklaard. Tot nog toe hebben 47 dossiers een positieve beslissing gekregen. Nog 19 andere wachten nog op een beslissing.”

klimop lening lrmJobs en investeringen
De 47 kmo’s die voor hun project groen licht kregen, hebben in totaal voor 8,2 miljoen euro via de KlimOplening kunnen ophalen. Daarmee is in totaal voor 24,6 miljoen euro geïnvesteerd. De KlimOp-leningen hebben dus voor 16,373 miljoen aan bijkomende middelen gezorgd, bij de bank of uit de eigen zak van de kmo’s. “De KlimOp-lening zorgt dus voor een belangrijke hefboom,” aldus Plevoets.

De 19 dossiers die op dit moment nog op een beslissing wachten, kunnen nog eens 64 extra jobs opleveren. “Wij leveren niet alleen een krediet af, onze grootste meerwaarde zit in het advies en de begeleiding die we de kmo-leiders kunnen geven. Zelfs bij projecten die uiteindelijk geen positieve beslissing kregen voor een KlimOp-lening.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.