Nieuws Limburg Knaepen en 2 koppels kandidaat voor Herman Dessersprijs

Knaepen en 2 koppels kandidaat voor Herman Dessersprijs

Knaepen en 2 koppels kandidaat voor Herman Dessersprijs

André Knaepen (Cegeka), de burgemeesters Lode Ceyssens en Benny Spreeuwers (Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek) en Piet en Widukind Stockmans zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs Herman Dessers van Voka Limburg.

De Ondernemersprijs Herman Dessers is genoemd naar de directeur die de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg maar liefst 42 jaar leidde, van 1949 tot en met 1990. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Limburger, een Limburgs bedrijf, een vereniging, instelling of groep die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een opmerkelijke prestatie heeft geleverd.

De jury heeft 3 kanshebbers geselecteerd:

André Knaepen (Cegeka)
Cegeka is één van de grootste IT-dienstverleners in het land met hoofdzetel in Hasselt. Het bedrijf werd in 1992 opgestart door André Knaepen en telt vandaag meer dan 4.000 werknemers. In 2016 groeide de omzet van de onderneming met 12% tot 414 miljoen euro. Cegeka investeerde in 2016 in softwareontwikkeling voor het eigen portfolio, verhuisde in Nederland naar nieuwe kantoren en investeerde ook in Nexuzhealth, de joint venture met UZ Leuven. Cegeka heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa.

Fusie Meeuwen-Gruitrode – Opglabbeek
De fusie van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek werd vorig jaar door beide gemeenteraden goedgekeurd. Burgemeesters Lode Ceyssens en Benny Spreeuwers realiseren op die manier niet alleen de eerste fusie in 33 jaar, maar ook de eerste vrijwillige gemeentefusie van het land. De nieuwe gemeente zal 23.500 inwoners tellen en voor de naam wordt er momenteel een stemming gehouden onder de inwoners. Mogelijke kanshebbers zijn Donderslag, Broekstede, Oudsberg of Oudsbergen.

Piet en Widukind Stockmans
Wie een opsomming maakt van de meest toonaangevende kunstenaars en designers in Limburg komt zonder enige twijfel uit bij Piet Stockmans. De 76-jarige ontwerper heeft meer dan 50 jaar ervaring en is nog steeds alive and kicking in de creatieve sector. Hij realiseert zijn ambachtelijke porseleinkunst vanuit zijn studio op de mijnsite C-Mine in Genk en focust sinds 1987 op kleine, unieke collecties. Het porselein vindt ook regelmatig zijn weg naar restaurants van internationale topchefs. In 2007 heeft zijn dochter Widukind Stockmans de dagelijkse leiding van de studio overgenomen.

Wie van deze 3 de uiteindelijke winnaar wordt van de award, weten we op 1 juni tijdens de Jaarvergadering van Voka Limburg in het Ethias Theater Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.