Nieuws Limburg Knaepen verkoopt voor meer dan 200 miljoen

Knaepen verkoopt voor meer dan 200 miljoen

Knaepen verkoopt voor meer dan 200 miljoen

gebouw Cegeka HasseltDe Hasseltse IT-groep Cegeka zag de omzet in het boekjaar 2012 met 8 procent stijgen tot 214,35 miljoen euro. Daardoor wordt voor het eerst in de bedrijfsgeschiedenis de kaap van de 200 miljoen overschreden. Ruim de helft van de groei behaalde Cegeka autonoom, en dit zowel op de thuismarkt als internationaal. De rest kwam er dankzij de acquisities van de Brusselse Amster Groep, het Mechelse DigiPoint en het Luxemburgse Multidata. Bij de uitschieters in het jaaroverzicht vinden we Cegeka’s Franstalige afdeling NSI Groep, die met een omzetstijging van 35% bijzonder goed deed. De operationele winst van de groep steeg tot 13,73 miljoen euro tegenover 13,10 miljoen euro in 2011. Cegeka kende in 2012 ook een sterke groei van het aantal medewerkers: van 1700 tot ruim 2100.

“Ondanks de stijging van de personeelskosten door de automatische indexaanpassing, daalde de rendabiliteit slechts met 0,2%,” zegt ceo André Knaepen. “In deze moeilijke tijden kan ik me daarmee verzoenen. In vergelijking met de markt blijven we het bijzonder goed doen.” Het bedrijf kondigt aan verdere groei-ambities te koesteren, onder meer op de Oost-Europese markt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.