Nieuws Limburg Knap order voor 36-jarige met 7 bedrijven

Knap order voor 36-jarige met 7 bedrijven

Knap order voor 36-jarige met 7 bedrijven

LVC Solutions, een kmo uit Genk, plukt de vruchten van een stevige metamorfose. Waar het bedrijf van serial entrepreneur Maarten Bynens en Managing Director Luc Kenens vroeger uitsluitend bouwmachines verhuurde, boekt het nu (ook) succes met studies en optimalisaties van energie en perslucht voor industriële ondernemingen. Zoals Vandersanden Steenfabrieken.

LVC ontstond in het begin van de jaren zestig als Limburgs Verhuur Center (LVC), actief in de verhuur van compressoren, stroomgeneratoren en heftrucks. Het bedrijf werd twee generaties lang geleid door de familie Goltstein. Bijna twee jaar geleden werd LVC overgenomen door de jonge Genkse multi-ondernemer Maarten Bynens. Hij nam Luc Kenens (ex-Limarex) als Managing Director onder de arm. Sindsdien is het snel gegaan. In nog geen twee jaar tijd groeide het aantal medewerkers van 8 naar 14, en ging de omzet van 0,8 naar 2,3 miljoen euro.

Strategie

“Wij blijven bezig in de verhuur van compressoren, stroomgeneratoren en heftrucks”, zegt Luc Kenens. “Maar we focussen in onze strategie meer en meer op service en onderhoud. Vele bedrijven vragen ons om hen te verlossen van alle zorgen rond deze machinerie. En dat doen we met plezier.”

Maar het gaat nog verder. LVC Solutions legt zich ondertussen ook toe op de studie van energie- en persluchtbehoefte van industriële bedrijven en de verbetering van die systemen. “Studies wijzen uit dat ongeveer 20 procent van de energiebehoefte van de industriële bedrijven naar perslucht gaat”, rekent Maarten Bynens voor. Voorlopige kers op de taart is de opdracht die LVC Solutions mocht uitvoeren voor Steenfabrieken Vandersanden, toch één van de zeven Best Managed Companies van ons land. “Door een intelligente sturing van de compressoren hebben wij er voor gezorgd dat er enkel perslucht wordt aangemaakt in functie van de vraag. Dat levert een belangrijke besparing in energieverbruik op.”

7 kroonjuwelen
LVC leverde soortgelijke analyses voor het nieuwe gebouw van de brandweer in Hasselt, het nieuwe logistieke centrum van Carglass in Bilzen en het uitbreidingsproject van Group Nivelles. Mooie referenties, amper 2 jaar na de overname door Maarten Bynens (36). De ondernemer is daarmee niet aan zijn proefstuk toe. De kleinzoon van de voormalige burgemeester van Genk, Gerard Bijnens, richtte in 2009 de holding Initium op, waaronder momenteel 7 organisaties en participaties zijn ondergebracht:

– Seculux en Entrya in Lanklaar, actief in automatisering van hekwerken en garagepoorten. Ze tellen samen 24 werknemers en hebben (via Initium) een participatie in de Duitse producent van automatiseringssystemen Sommer.

– LVC Solutions in Genk, 14 medewerkers. (zie boven)

– Aluvin in Herentals, producent van verpakkingen voor de voedingsindustrie met 25 medewerkers.

– De start-up MoveInc in Hasselt, samen met sportarts Stijn Indeherberge. MovInc helpt bedrijven en organisaties om hun medewerkers fit van lichaam en geest te houden, telt drie medewerkers en een aantal coaches.

– Nowak in As (samen met een partner), serieproductie van houten tuinhuizen en poolhouses met vier medewerkers.

Maarten Bynens is daarnaast ook voorzitter en bezieler van de Hasseltse vzw Tuki (Fins voor ‘steun’), samen met zijn echtgenote Ine. Tuki helpt en ondersteunt (ouders van) kinderen met een levensbedreigende ziekte, die voor hun revalidatie lange tijd in het buitenland moeten verblijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.