Nieuws Limburg Knappe medische innovatie uit Hasselt en Genk

Knappe medische innovatie uit Hasselt en Genk

Knappe medische innovatie uit Hasselt en Genk

Spronken-Medical uit Genk heeft samen met IT-dienstenleverancier Cegeka uit Hasselt een draadloos monitoringsysteem voor infusen ontwikkeld. Weldra starten beide partners een pilootproject in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) om het systeem uitvoerig te testen. Daarna zal het gecommercialiseerd worden.

infuusDe toepassing heet Smart-IV. Het werkt als volgt: verpleegkundigen scannen allerlei barcodes, zoals hun eigen badge, de armband van de patiënt, de haak waarop het infuus is bevestigd en het infuuszakje zelf. Het slimme systeem koppelt alle gegevens aan elkaar, zodat op iedere computerscherm kan opgevolgd worden waar de infusen zich bevinden, of die bijna leeg zijn, wie een nieuw zakje heeft aangesloten, enzovoort. “Een aanzienlijke tijdswinst door minder papierwerk en meer controle op administratieve fouten: dat zijn de voornaamste voordelen, aldus de Limburgse bedrijven die het ontwikkeld hebben.

En ook het ziekenhuis rekent op toegevoegde waarde: “Smart-IV verhoogt zowel de patiëntveiligheid, omdat ons personeel bij nood tijdig wordt gealarmeerd, als het comfort van onze verpleegkundigen, die niet langer continu hoeven rond te lopen. Zo innoveren we onze zorgprocessen,” zegt ZOL-zorgcoördinator Cindy Vanheusden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.