Nieuws Limburg Knuffelworkshops en andere Startersbazaar

Knuffelworkshops en andere Startersbazaar

Knuffelworkshops en andere Startersbazaar

In de Genkse Vennestraat hebben ze een vers blik starters opengetrokken. Werkzoekenden die plannen hebben om een eigen zaak te starten, kunnen er na een begeleidingstraject van 18 maanden, een week lang uitproberen of hun concept werkt. Startersbazaar, zo werd het project gedoopt.

Wie zich als werkzoekende inschrijft bij de VDAB kan aangeven of hij al dan niet een job in vast dienstverband ambieert. Wie de goesting heeft om een eigen zaak te starten, komt terecht bij het Starterslabo, waarin coach Vanessa Becker de kandidaten helpt met het opstellen van een haalbaarheidsstudie, businessplan en communicatiestrategie. Daarna kunnen ze opstarten in een ‘veilige’ omgeving, waarin de financiële risico’s beperkt worden. In Genk zijn er zo’n 30 aspirant-zelfstandigen die het traject van 18 maanden volgen.

Om hun project af te toetsen bij het grote publiek -zeg maar de potentiële klanten- krijgen de starters een week lang ruimte ter beschikking in The Box, een pand waar pop-ups kunnen tonen wat ze in huis hebben. In de Startersbazaar, zoals het initiatief wordt genoemd, zijn diverse concepten te bewonderen, zoals een bedrijf dat knuffelworkshops organiseert, een vintage pop-upbar met gepimpte meubels van de Kringwinkel en een fabrikant van kartonnen meubels waarmee leegstaande panden kunnen worden aangekleed voor bezichtigingen.

De Startersbazaar is nog tot en met zondag te bezoeken in The Box (Vennestraat, Genk).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.