Nieuws Limburg Koeweit koopt mamazalf uit Pelt

Koeweit koopt mamazalf uit Pelt

Koeweit koopt mamazalf uit Pelt

Self, een bedrijf uit Pelt dat natuurlijke verzorgingsproducten maakt, heeft een eerste bestelling uit het Midden-Oosten ontvangen. Zaakvoerder Isabelle Ulenaers wist een dealer in Koeweit te overtuigen om haar merk te gaan verdelen. Toch opmerkelijk, want het bedrijf begon 5 jaar geleden toen Isabelle een veganistische zalf ontwikkelde om de huidproblemen van haar dochter op te lossen.

Toen Isabelle Ulenaers na consultatie van diverse dermatologen niet meteen een oplossing vond om de zware vorm van eczeem bij haar dochtertje te bestrijden, ging ze zelf op onderzoek uit om een product te ontwikkelen. Na 2 jaar wist ze op basis van natuurlijke ingrediënten een zalf samen te stellen die het probleem daadwerkelijk van de baan hielp. De ontdekking leidde 5 jaar geleden tot de oprichting van het bedrijf Self, dat inmiddels een hele lijn van veganistische verzorgingsproducten op de markt heeft gebracht.

Self heeft al heel wat naambekendheid opgebouwd in België, en trekt nu ook de wijde wereld in. Zo heeft Ulenaers op een beurs in Dubai een distribiteur uit Koeweit gevonden. Die brengt nu de zalfjes en crèmes uit Pelt aan de man, of beter de welstellende vrouw, in zijn thuisland.

“De kans bestaat dat we weldra een veel groter order mogen sturen richting het Midden-Oosten”, aldus de ondernemer, die 3 jaar geleden nog de prijs van Beste Belofte ontving van Unizo en Markant. “Self verovert stilaan de wereld. Met baby steps, maar elk stapje telt”, besluit ze enthousiast.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.